Hej!
 
När vi handlade i veckan blev vi tipsade om ett vedrökt sidfläsk i charken, så vi bestämde oss för att göra en carbonara på detta! Självklart går det lika bra att använda sig av ett vanligt rökt sidfläsk. Här kommer receptet!
4 personer
 
Tagliatelle för 4 personer
1 hekto vedrökt sidfläsk
1 gul lök
1 dl matlagningsgrädde 
4 ägg
100 gram parmesanost
salt
svartpeppar
 
Carbonara är i sig en väldigt enkel rätt, börja med att steka löken lite lätt, blanda sedan ihop lök, grädde och ägg. 
Efter detta river vi osten och rör ner i äggblandningen, sen smakar vi av med salt och peppar, tänk på att ta ordentligt med kryddor!
 
Koka pastan och stek sidfläsket tills det blir krispigt, när pastan är klar är det bara att röra ner äggblandningen i pastan, lägga upp på tallriken och toppa med sidfläsket!