Hej!
Här kommer receptet på vår tisdagsmiddag, som passar precis lika bra som en helgmiddag tycker vi!
Det blev rådjur som tillagats i ca 1,5 timme i Sous Vide på 48 grader, till detta hade vi Amandinepotatis, rödvinssås och en helt vanlig grönsallad med paprika och en vinegrette.

Recept
 
Rådjuret (vafri bit från djuret) saltade och pepprade vi endast innan vi vakuumförpackade och lade ner i Sous Viden på 48 grader (medium-rare)
 
Samma gjorde vi med potatisen, vi delade potatisarna i kvartar, lade dem i en form och kryddade med salt och peppar, i potatisen är det en fördel att slänga i någon typ av olja (vi använde rapsolja) samt några bitar smör.
 
Rödvinssås
 
Reduktion 
1 dl rödvin
1 dl strösocker
1 dl balsamvinäger
3 msk oxfond
 
Montering
200 - 300g smör
1 krm citronsaft
ev smaksättning, vi använde en kvist rosmarin
 
Till monteringen rör vi ihop rödvin, strösocker, balsamvinäger samt oxfond under uppkokning, rör om tills dess att reduktionen är gansak tjock. Efter detta kan såsen stå tills dess att man ska servera och då slänger man i smöret, citronsaft samt kryddor under omrörning tills dess att såsen smakar bra. 
 
Vinegrette
 
6 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
1 msk honung
salt & peppar
 
Efter detta är det bara att steka på köttet i ett fåtal sekunder tills köttet fått färg, lägga upp på tallriken och servera! 
 
Hoppas ni får nöjda middagsgäster och en trevlig kväll!