Hej!
 
Under måndagen bestämde vi oss för att testa göra en gryta på rådjur, anledningen till att vi har så mycket rådjur hemma är att en inom familjen har skjutit ett till oss under jakten, närproducerat och bra! 
Här nedan kommer receptet, vi slängde i lite av det vi hade hemma och det blev helt perfekt!
 
Recept
4 personer
 
Ca 700g grytbitar av valfritt viltkött
Morötter
Gul lök
Vitlök
375 ml rött vin (gärna ett fruktigt)
Kalvfond
2 msk balsamvinäger
Rosmarin
Socker
Salt 
Peppar
 
Börja med att steka köttet tillsammans med salt och peppar tills det fått lite yta, lägg sedan över på en tallrik.
Fortsätt med att steka morötterna som du delat i lagom stora bitar i en klick smör i grytan du senare ska koka allt i, släng i löken i några sekunder samt vitlöken. Efter detta häller du i det röda vinet, balsamvinägern och fonden, börja med litegrann och smaka sedan av innan servering om det behövs mer. 
Lägg i köttet i grytan, några kvistar rosmarin, en nypa socker och låt stå på svag värme under lock i ca 1 - 2 timmar, salta och peppra. 
 
Innan servering kokar du riset enligt anvisning och sen är det bara att servera och avnjuta rådjursgrytan!
 
Hoppas att detta recept kommer till användning!